Доступність посилання

ТОП новини

Санкції, пов’язані з Кримом, триватимуть до завершення окупації – Держдепартамент США


Державний департамент США з нагоди другої річниці анексії Криму виступив із заявою, в якій закликає Росію «припинити окупацію і повернути Крим Україні».

«Ми, як і раніше, глибоко стурбовані ситуацією в окупованому Росією Криму, де окупаційна «влада» придушує інакомислення і де етнічні та релігійні меншини, особливо кримських татари й етнічні українці, зазнають серйозних репресій. Неурядові організації та незалежні засоби масової інформації, як і раніше, мовчать або витіснені, міжнародні спостерігачі, як і раніше, позбавлені доступу до півострова», – ідеться в заяві зовнішноополітичного відомства США.

«Ми не визнаватимемо силової зміни кордонів у ХХІ столітті. Санкції, пов’язані з Кримом, залишатимуться чинними доти, доки окупація триває», – наголошують у Держдепартаменті.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG