Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ має боротися з корупцією, а не опиратися реформам – Пайєтт


Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявляє, що надані Вашингтоном кошти спрямовувалися не безпосередньо в органи прокуратури України, а міжнародним організаціям-партнерам.

«200 тисяч доларів США надали Організації економічного співробітництва і розвитку на розробку тестів для співробітників прокуратури, ще 2 мільйони доларів для Міжнародної організації з розвитку і права», – написав Пайєтт 16 березня на своїй сторінці у Twitter.

«Те ж саме стосується допомоги США патрульній поліції, іншим судовим реформам та проектам», – наголосив посол.

За словами Джеффрі Пайєтта, Вашингтон хоче бачити від Генеральної прокуратури України «боротьбу з корупцією, замість відкритого та агресивного опору реформам».

Раніше у середу прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко повідомив, що ГПУ планує почати розслідувати розкрадання коштів, виділених США і ЄС на реформування прокуратури.

«У зв’язку із надходженням звернення народного депутата України, інформацію, зазначену у ньому, буде внесено до ЄРДР, що фактично дасть старт серйозному розслідуванню, у рамках якого будуть допитані, у тому числі, і працівники прокуратури, і високопосадовці нашої структури, які відповідали за реформи», – зазначив Куценко.

Восени 2015 року Джеффрі Пайєтт заявив, що Генеральна прокуратура України відмовляється боротися із внутрішньою корупцією, що підриває реформи, які проводить українська влада.

XS
SM
MD
LG