Доступність посилання

ТОП новини

США не забороняли в’їзд українцям з кримською пропискою


Проросійські сайти поширили дезінформацію про таку «заборону»

Цими днями деякі проросійські сайти повідомляли про те, що Сполучені Штати начебто вирішили заборонити в'їзд на свою територію українцям з кримською пропискою. Однак, у посольстві США в Україні таку інформацію заперечили.

Про «заборону в’їзду із кримською пропискою» йдеться на сайтах «Политнавигатор», «НА-Харьков», «Примечания.ру», та moicrimea.ru.

Згадані сайти повідомили, що США ввели так звані внутрішні документи, за якими в'їзд на територію Сполучених Штатів людям, які мають кримську прописку, заборонений. Такий висновок зробили з коментаря журналістки «1-го Російського каналу» в Криму Олени Іваниченко. В ефірі програми «Народний вердикт» телерадіокомпанії «ИТВ» від 11 березня 2016 року вона повідомила:

«Залишилися кримчани, у яких ще дійсні закордонні паспорти з візами, отриманими ще до 2014 року. Наприклад, п'ятирічні американські візи. Люди, які з українськими паспортами купили квитки, наприклад, у Нью-Йорк, долетіли туди, були відправлені назад, у найкращому випадку тим же рейсом, хоча у них була американська віза, видана в Україні. Тому що людина має прописку на території Криму, і щодо Криму ухвалені якісь внутрішні документи й регламенти, про які ми, можливо, не поінформовані, але вони можуть бути достатньою підставою, щоб відправити людину додому. А це великі гроші, плюс переліт 9 годин туди-назад».

Тему такої «заборони» також активно обговорювали на деяких форумах.

У посольстві США в Україні для Радіо Свобода прокоментували повідомлення про буцімто «заборону в’їзду українцям із кримською пропискою» в США:

«Не існує настанов чи політики, які б не дозволяли кримчанам, що мають візу, в’їжджати до Сполучених Штатів. Рішення по кожній заяві на отримання американської візи від жителів Криму приймається у відповідності з американським законом про імміграцію».

Також у відповіді йдеться про те, що посольство США в Україні є консульською установою, яка розглядає заяви від жителів України або від їхнього імені на отримання неімміграційних та імміграційних віз. І це стосується і тих заявників, що живуть у Криму, який був і залишається територією України.


На тему дезінформації:

16.03.2016
У США представили законопроект щодо протидії російській пропаганді

Йдеться про створення Центру інформаційного аналізу, який має аналізувати «інформаційну війну іноземних урядів» далі

09.03.2016
Фейк у ЗМІ: в Україні людей, що перебувають під слідством, відправлять в армію

Насправді, законодавство України забороняє приймати на військову службу за контрактом людей, щодо яких порушені кримінальні справи далі

04.03.2016
Україна повинна протидіяти агресії Росії за стандартами НАТО – Литвиненко

Прояви гібридної війни Росії проти України тривають ще з початку 2000-х років – заступник секретаря РНБО далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG