Доступність посилання

ТОП новини

Матіос: за час конфлікту на Донбасі загинули 2055 українських військових


Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Внаслідок бойових дій на сході України за майже два роки загинули 2055, поранені 7299 військовослужбовців, повідомив заступник генпрокурора – головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Він також поінформував про захоплену зброю і військову техніку Росії на Донбасі. «Слідчими військової прокуратури зібрано, оглянуто та процесуально оформлено як речові докази військову техніку, зброю та боєприпаси, які ніколи не перебували на озброєнні Збройних сил України або інших правоохоронних органів», – заявив він.

«У тому числі захоплені й ті, що піддаються ідентифікації – 14 одиниць бойової техніки, бронетранспортери, танки, «Гради», бойові машини десанту та інші, які оглянуті і перебувають на площадках речових доказів», – додав Матіос.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти проросійських сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

XS
SM
MD
LG