Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні відбулася акція на підтримку Савченко


Акція на підтримку Савченко, Херсон, 21 березня 2016 року
Акція на підтримку Савченко, Херсон, 21 березня 2016 року

Затягування винесення судового вироку Надії Савченко свідчить про невпевнену позицію Кремля щодо цього питання. Про це 21 березня в Херсоні під час акції на підтримку Надії Савченко заявив депутат міськради, громадський діяч та юрист Дмитро Ільченко.

За його словами, тривала процедура оголошення вироку полоненій українській льотчиці є свідченням залежності судової системи Росії від інших гілок влади.

Дмитро Ільченко зазначив, що вражений тим, що вирок майже копіює обвинувальний висновок.

«Тобто суд був суцільною фікцією. А вирок так довго виноситься, бо, ймовірно, його ще не узгодили в Кремлі», – вважає юрист.

У акції взяли участь представники різних політичних партій і громадських організацій. Але проходила вона виключно під державними прапорами, і єдиними гаслами були вимоги звільнити Надію Савченко.

Російський суд розпочав оголошення вироку Савченко 21 березня і продовжить це робити 22 березня.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG