Доступність посилання

ТОП новини

Україна може звільнити окупований Донбас за два тижні (огляд преси)


Однак Україна дотримується мінських домовленостей

Україна почала здійснювати активні заходи для захисту свого інформаційного простору від ворожого втручання. Вступив у силу указ президента Петра Порошенка про затвердження стратегії кібербезпеки України. На думку експертів газети «Сегодня», головним гравцем в цій сфері має стати Міноборони, де буде створена структура, що нагадує російські кібервійська. Крім того, стратегія дозволяє залучати до кібероборони волонтерів, які поки «воюють» самостійно, блокуючи сайти бойовиків сепаратистських угруповань «ДНР»-«ЛНР» і перекриваючи їхні банківські рахунки.

Газета «Україна молода» у статті «Два тижні на визволення» переконує, що саме стільки часу потрібно Збройним силам України на відновлення української влади на окупованому Донбасі. Однак Україна дотримується мінських домовленостей і тому поки що до ворога позиватиметься у міжнародних судах. Бойовики розуміють це і не припиняють обстріли позицій української армії. Докладніше про агресію бойовиків і ситуацію на фронті розповідає газета «Україна молода».

В Україні виник новий скандал, пов'язаний з очищенням влади. Днями голова Венеціанської комісії заявив, що український закон про люстрацію не відповідає європейським нормам і має бути змінений. Чим саме він не відповідає, і як в Україні проходить очищення влади, аналізує газета «Сегодня». Видання, зокрема, інформує що у Венеціанській комісії вважають, що сама процедура люстрації має політичний характер, і застерігають, що перевірку майна, наприклад, міліціонера чи судді контролює його керівництво, а не незалежні спостерігачі. Громадські працівники з критикою не згодні, і нагадують, що Комісія схвалила проект ще в червні 2015-го. Докладніше про це газета розповідає в статті «Новий скандал з очищенням влади».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG