Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти здійснили 27 обстрілів позицій ЗСУ – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

Проросійські сепаратисти на Донбасі за минулу добу 27 разів обстріляли позиції українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці у Facebook.

«З настанням сутінок і до опівночі активізувались обстріли позицій сил АТО. Порушуючи існуючі Мінські угоди, російські наймити обстріляли позиції ЗСУ поблизу Луганського та опорний пункт «Зеніт» на околицях Авдіївки з мінометів калібру 82 міліметри та випустили при цьому 4 міни. По опорним пунктам українських бійців поблизу Зайцевого, Майорська та Авдіївки бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів, а по захисниках Мар’їнки зі стрілецької зброї. Під снайперським вогнем бойовиків опинились позиції поблизу Майорська та Луганського», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, найбільше обстрілів було на донецькому напрямку – 21.

«Опівночі обстріли позицій ЗСУ припинились», – додали в прес-центрі.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» напередодні заявили, що українська сторона ввечері обстріляла північну і західну околиці Донецька. Станом на ранок вівторка сайти донецьких, а також луганських сепаратистів не повідомляють, як минула ніч на територіях Донбасу, які вони контролюють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG