Доступність посилання

ТОП новини

Довкола Пукача відбуваються незрозумілі ігри (огляд преси)


Без вироку Пукач, який провів за ґратами стільки часу, має право вимагати не лише перегляду його справи, а й позбавлення його кримінальної відповідальності

«Поховати – не значить забути» – у статті під таким заголовком газета «День» пише, що процесія поховання Георгія Гонгадзе нинішньою владою перетворилася на черговий маневр, який має свою мету. Комбінації беруть гору над пошуком правди, адже один із фігурантів справи – Леонід Кучма – є головним переговірником у Мінську і членом Конституційної комісії. Видання пише, що справа Гонгадзе-Подольського та історія з похованням є яскравим показником морально-політичної катастрофи політикуму, журналістики і суспільства. Є стійке розуміння того, що українці не вивчили уроки минулого. Дуже багато смертей не розслідувано, в багатьох не названо навіть виконавців, не кажучи вже про замовників. Цих людей мало хто згадує ще й тому, що смерті перетворились на щоденні повідомлення. Люди звикають до втрат, загал став менш чутливим, констатує газета.

Газета «Україна молода» нагадує, що заарештований і засуджений до довічного ув’язнення екс-генерал МВС Олексій Пукач, який зізнався у вбивстві Гонгадзе, судовий процес почався й тривав уже за часів президентства Януковича. Але, як не парадоксально, він, по суті, не завершився й досі. Служителі Феміди ніяк не зберуться розглянути апеляцію захисників Пукача, котрі вимагають пом’якшення покарання. Через це вирок не вважається таким, що вступив в силу. Ситуація стає критичною, адже минає шість років iз моменту затримання Пукача, що є порушенням законодавства. Без вироку підсудний, який провів за ґратами стільки часу, має право вимагати не лише перегляду його справи, а й позбавлення його кримінальної відповідальності. Довкола Пукача відбуваються доволі незрозумілі ігри. Докладніше про них розповідає газета «Україна молода».

Міністерство оборони України видало ухвалу, відповідно до якої у Збройних силах України повинні скоротити понад чотири тисячі посад працівників, 26 із них зі складу Національного військово-історичного музею України. Про те, чи не загрожує це музейній справі, аналізує газета «День».

Газета «Сегодня» інформує, що вже 1 липня набере чинності Закон «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку», який в народі прозвали законом про скасування «жеків-потрошителів». До «дня Ч» залишилося кілька місяців, але, на думку експертів газети, реорганізацію доведеться відкласти щонайменше до 2017 року, адже ні влада, ні суспільство до революції поки не готові. Про це «Сегодня» наголошує в публікації «100 днів до життя без ЖЕКів: чого чекати».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG