Доступність посилання

ТОП новини

Терористичні напади в Брюсселі викликали хвилю співчуття та підтримки


Будівля аеропорту в Брюсселі після теракту
Будівля аеропорту в Брюсселі після теракту

«Наші молитви і наша солідарність тепер з Брюсселем», – заявив американський сенатор

Відповідальність за вибухи в Брюсселі, які забрали життя понад 30 осіб, взяло на себе угруповання «Ісламська держава», а місцева поліція тим часом оголосила про розшук одного з підозрюваних у вибухах в Брюссельському аеропорту. Серія скоординованих вибухів у Брюсселі викликала у світі хвилю співчуття та підтримки.

Терористичні напади в Брюсселі викликали хвилю співчуття та підтримки
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Лише чотири дні по тому, як бельгійська поліція заарештувала головного підозрюваного, що залишився живим після самогубчих вибухів у Парижі у листопаді минулого року, нові теракти потрясли вже столицю Бельгії.

Серія вибухів, що пролунала в Брюссельському аеропорту та на станції метро поблизу Європейських інституцій, викликала хвилю співчуття серед простих громадян та представників урядів інших країн.

Евакуація пасажирів після вибуху в брюссельському метро
Евакуація пасажирів після вибуху в брюссельському метро

Цей жах не має жодних кордонів, так само, як і наша рішучість побороти тероризм
Ангела Меркель

«Ми почуваємося дуже близько з нашими друзями в Бельгії сьогодні. Цей жах не має жодних кордонів, так само, як і наша рішучість побороти тероризм. В першу чергу, я думаю зараз про тих, хто втратив своїх близьких в аеропорту та в метро. Я бажаю їм залишатися сильними, і відчути наші співчуття і підтримку. Я також бажаю швидкого одужання, тілом і душею, тим, хто потрапив у лікарню через поранення під час вибухів», – заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Речник Палати представників американського Сенату республіканець Поль Раян також висловив співчуття Бельгії та родинам загиблих та висловив упевненість у тому, що США не покинуть своїх союзників перед обличчям небезпеки.

Ми маємо захистити демократію та перемогти терор
Поль Раян

«Як завжди робили наші країни в минулому, ми повинні протистояти цій загрозі разом. Ми маємо захистити демократію та перемогти терор. Наші молитви і наша солідарність тепер з Брюсселем», – заявив американський сенатор.

Союзники НАТО дуже тісно співпрацюють. Йдеться про війські засоби, про обмін інформацією, цивільну співпрацю та ідеологічну боротьбу
Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, перебуваючи у штаб-квартирі альянсу, в інтерв’ю американському телеканалу CNN повідомив про плани НАТО у зв’язку з терактом.

«Союзники НАТО дуже тісно співпрацюють. Йдеться про війські засоби, як ми це робимо у боротьбі проти «Ісламської держави» та всіх інших терористичних організацій. Але також про обмін інформацією, цивільну співпрацю та ідеологічну боротьбу проти ІДІЛ. Також ми тісно співпрацюємо з Туреччиною, ми маємо літаки, що патрулюють турецько-сирійський кордон, щоб допомогти захистити і підтримати їх у їхніх зусиллях у боротьбі з тероризмом».

Рятувальники надають допомогу потерпілим біля станції метро «Мальбек»
Рятувальники надають допомогу потерпілим біля станції метро «Мальбек»

У Росії – свій спосіб висловлювати співчуття

В Росії тим часом голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков заявив наступне:

«Поки Столтенберґ безтямно бореться з уявною «російською загрозою» і розміщує війська в Латвії, у нього під носом, в Брюсселі підривають людей».

У тому ж ключі відреагували й інші російські достойники. Член Громадської ради при Міноборони Ігор Коротченко заявив, що «Європа розплачується за подвійні стандарти своїх політиків». Офіційний представник МЗС Марія Захарова вважає, що «не можна підтримувати терористів в одних частинах планети і думати, що вони не прийдуть в інші».

На цю ж тему:

22.03.2016
«Чорний вівторок»: у Бельгії оголошений траур за загиблими в терактах

У Брюсселі правоохоронці знайшли вибухівку та інші докази можливих нових терактів, які готували джигадисти далі

22.03.2016
Вибухи у Брюсселі: відповідальність узяли ісламісти

В інтернеті з’явилася заява про відповідальність за напади від імені угруповання «Ісламська держава». Прапор ісламістів знайшли і в перебігу обшуків у Бельгії далі

22.03.2016
Теракти у Брюсселі: українці співчувають і пропонують допомогу

Українські перші особи, депутати та експерти висловилися з приводу трагедії у Бельгії. Дехто – вбачає в ній «російський слід». далі

  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG