Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко не чекає «жодних рішень» щодо Савченко до набрання чинності рішенням російського суду


Порошенко не чекає «жодних рішень» щодо Савченко до квітня
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Порошенко не чекає «жодних рішень» щодо Савченко до квітня

Президент України Петро Порошенко не чекає відповіді російської влади на свою пропозиції про обмін Надії Савченко на російських військових до початку квітня. Про це він повідомив у Харкові.

«Щодо графіка (повернення Савченко в Україну – ред.) я не чекаю жодних рішень до вступу в силу так званого судового рішення. Мені здається, що це має бути в перших числах квітня, і ми не маємо гаяти жодного дня. Як тільки це відбудеться, Надя має бути повернута в Україну», – сказав Порошенко, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Президент також оголосив про скликання засідання РНБО для запровадження санкцій проти осіб із так званого «списку Савченко».

«Ми попросили наших західних партнерів скласти «список Савченко» по аналогії зі «списком Магнітського». Я дав доручення скликати РНБО для того, щоб внести в уряд пропозицію по оприлюдненню українських санкцій проти осіб зі «списку Савченко», – зазначив Порошенко.

Тим часом, у Кремлі 23 березня не підтвердили заяву президента України Петра Порошенка про обіцянку з боку президента Росії Володимира Путіна звільнити або обміняти громадянку України Надію Савченко після завершення суду над нею.

«Мені невідомо про такі домовленості», – заявив речник Путіна Дмитро Пєсков.

22 березня президент України Петро Порошенко закликав президента Росії Володимира Путіна виконати обіцянку і повернути Надію Савченко Україні. За словами Порошенка, це може бути зроблено в обмін на двох російських військових, затриманих минулого року на Донбасі.

Донецький міськсуд Ростовської області Росії засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону». Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів.

XS
SM
MD
LG