Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Грабовський, який захищав росіянина Александрова, був убитий – асоціація адвокатів


Громадяни Росії Євген Єрофеєв (ліворуч) та Олександр Александров у суді в Києві
Громадяни Росії Євген Єрофеєв (ліворуч) та Олександр Александров у суді в Києві

Адвоката Юрія Грабовського, який захищав затриманого на Донбасі російського спецпризначенця Олександра Александрова, вбито. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Національної асоціації адвокатів України.

«Підозрюваних у цьому злочині затримано, і ми сподіваємося, що всі причетні до вбивства нашого колеги будуть покарані», – повідомляє адвокатське об’єднання.

Про зникнення адвоката Грабовського, який жив у готелі в Одесі, стало відомо 10 березня. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Національна асоціація адвокатів України заявила, що з Грабовським немає жодного зв'язку з 7 березня.

На сторінці Грабовського у Facebook 9 березня з’явився запис, в якому він зазначив, що не з власної волі виїхав з України. Однак колеги адвоката заявили, що така поведінка не властива для Грабовського.

20 березня заступник Генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в аеропорту «Одеса» затримано одного з підозрюваних у викраденні Грабовського. За його словами, затриманий громадянин України зізнався в тому, що до викрадення Грабовського причетні спецслужби Росії. Матіос акцентував, що на спецоперацію з викрадення адвоката російська сторона витратила «десятки тисяч доларів», в тому числі, на забезпечення зловмисників підробленими документами.

Реакції Росії на ці повідомлення наразі немає.

XS
SM
MD
LG