Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликає презентувати новий Кабмін чи підтримати цей склад


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає політичні сили якнайшвидше визначитися щодо долі уряду.

«Не я цю кризу почав. Персоналізація української політики призводить до втрати довіри до України, як усередині країни між громадянами країни, так і серед наших зовнішніх партнерів… Зберіть 226 голосів, представте Кабінет (міністрів), програму і реальну коаліцію. Або підтримуйте цей склад уряду», – сказав Яценюк на засіданні уряду.

Він наголосив, що прийме будь-яке рішення, яке стабілізує ситуацію і дозволить країні рухатися вперед.

Лідер парламентської фракції «Народного фронту» Максим Бурбак заявив 24 березня про готовність розглянути пропозицію «Блоку Петра Порошенка» про формування нової коаліції та кандидатуру голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана на посаду голови уряду.

Голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив про неминучість дострокових виборів, якщо депутати парламенту не знайдуть вихід із політичної кризи.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

XS
SM
MD
LG