Доступність посилання

ТОП новини

У Львові сподіваються через 10 років побачити чимало велосипедистів на вулицях


«Люди їздять в Європу і бачать, що це є вид транспорту – наскільки він дешевий, екологічний та правильний для здоров’я людини»

Львів вважається лідером у програмі адаптації рекламних вивісок під архітектурний ансамбль міста. Про це повідомив Радіо Свобода головний архітектор Львова Юліан Чаплінський. Програма з цього питання триває вже декілька років, за цей час було змінено розмір, вигляд та розташування вивісок.

«У плані реклами Львів є лідером, і нам є чим похвалитися. Як чиновники ми не маємо права впливати на дизайнерські рішення, але ми маємо право впливати на її розміщення. Тому що є доктрини й правила, які є у вільному доступі на сайті міськради. І ми як влада не можемо тільки забороняти, ми повинні шукати шляхи для бізнесу, щоб і бізнесу теж було комфортно», – наголошує головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Окрім того, Львів має свій логотип, шрифти для брендування табличок із назвами вулиць, що, за словами Чаплінського, створює певний порядок у місті. Згадує, як центр Львова виглядав 10 років тому.

«Пам’ятаю площу Ринок 10 років тому, коли тут стояли машини. У нас не було пішохідного середмістя. На сьогоднішній день львів’яни інакше вже собі і не уявляють, – розповідає Чаплінський. – Всі прекрасно змогли порозкидати автомобілі по околицях. Бо ж усе середмістя Львова можна обійти пішки, без машини».

Головний архітектор сподівається, що ще через 10 років побачить велику кількість велосипедистів на вулицях. Адже міська рада заохочує львів’ян пересідати на велосипеди.

Люди їздять в Європу і бачать, що це є вид транспорту – наскільки він дешевий, екологічний та правильний для здоров’я людини
Юліан Чаплінський

«Люди їздять у Європу і бачать, що це є вид транспорту – наскільки він дешевий, екологічний та правильний для здоров’я людини», – каже Юліан Чаплінський.

Департаментом розвитку міста було розроблено генеральний план по облаштуванню велодоріжок у Львові довжиною 268 кілометрів. Утім, містяни отримали поки що лише 60. До того ж, деякі велосипедисти й пішоходи неодноразово скаржились до Львівської міської ради щодо поганої якості спеціалізованих доріжок. Зокрема нерівність покриття, перешкоди на шляху велосипедистів і нерівноцінне використання зони для користувачів велотранспортом та пішоходів. Також, львів’ян хвилює раціональність використаних державних коштів, які було витрачено на облаштування доріжок.

Матеріал із програми «Молодь Плюс»

  • Зображення 16x9

    Анна Чуданова

    На Радіо Свобода працюю з лютого 2015 року. Регіональний кореспондент у Маріуполі. Народилася 1993 року в місті Маріуполь, Донецької області. Здобуваю ступінь магістра у Школі журналістики УКУ (Український Католицький Університет).

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG