Доступність посилання

ТОП новини

Три райони Пальміри контролюють сирійські війська – спостерігачі


Долина Гробниць, Пальміра, Сирія, 2010 рік
Долина Гробниць, Пальміра, Сирія, 2010 рік

Базована у Великій Британії «Сирійська обсерваторія з прав людини» повідомила, що сирійські війська за підтримки російських авіаударів зайняли позиції у трьох районах, які є частиною сучасного міста навколо історичного кварталу Пальміри.

Міністерство оборони Росії повідомило, що російські винищувачі здійснили 40 авіаударів поблизу Пальміри за минулу добу, знищивши понад 100 бойовиків.

Наступ військ сирійського уряду проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Пальмірі та околицях триває четвертий тиждень. Тільки за поточний тиждень у боях загинуло щонайменше 56 солдатів урядових військ.

24 березня стало відомо, що сирійські урядові війська увійшли в історичну частину міста Пальміра, до того контрольованого бойовиками угруповання «Ісламська держава».

Пальміра, що є у списку світової спадщини ЮНЕСКО, відома своїми руїнами часів римської епохи, була захоплена бойовиками у травні минулого року. Пізніше ісламісти зруйнували там деякі з найвідоміших пам’яток, як вони заявляли, «на знак боротьби з ідолопоклонством».

Якщо сирійські урядові сили повернуть собі Пальміру повністю, то далі їхній наступ йтиме на оточені бойовиками угруповання «Ісламська держава» міста Дейр-ез-Зор та Ракка.

XS
SM
MD
LG