Доступність посилання

ТОП новини

Українськомовна газета «Кримська світлиця» більше не виходитиме у Криму


Єдина у Криму газета українською мовою – «Кримська світлиця» – більше не виходитиме на півострові. У випуску за 25 березня вказано, що це – «останній випуск газети», інформує у неділю проект Радіо Свобода «Крим. Реалії».

У публікації «Фронт усередині країни» сама редакція повідомляє про рішення директора Національного газетно-журнального видавництва за 14 березня перевести редакцію з Сімферополя у Київ. Кримські співробітники газети зазначають, що вважають це рішення несправедливим.

У коментарі «Крим. Реаліям» директор Національного газетно-журнального видавництва Андрій Щекун пояснив, що штатним співробітникам редакції запропонували два варіанти: або переїзд до Києва і продовження роботи на своїх посадах, або переведення на співпрацю за цивільно-правовою угодою без переїзду.

Андрій Щекун наголосив, що керівництво видавництва не може нести відповідальність за штатних співробітників, які перебувають на окупованій території.

«У випадку ж укладання договору цивільно-правового характеру, працедавець не є працедавцем із юридичної точки зору, а лише замовником. Працівник у такому разі є суто виконавцем, який надає послуги на свій ризик», – пояснив директор.

Газета «Кримська світлиця» видається у Криму з 1992 року. Її засновники – Міністерство культури України, товариство «Просвіта» й трудовий колектив газети. Національне газетно-журнального видавництво припинило випуск газети у друкованому вигляді у травні 2015 року. Відтоді видання існує в електронному вигляді.

XS
SM
MD
LG