Доступність посилання

ТОП новини

Газопостачальник прикриває нестачу коштів вимогами Євросоюзу


Газопостачальник прикриває нестачу коштів вимогами Євросоюзу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

«Виконати закон України не можемо – немає коштів» – представник виробничих служб Полтави

Полтава – Мешканців багатоповерхівок примушують платити «за сусіда». У Полтаві попри їхню волю та вимоги законодавства почали встановлювати загальнобудинкові лічильники газу. Людей, які не хочуть цього робити, «Полтавагаз» просто відключає.

Мешканці багатоповерхівок міста відмовилися платити «за сусіда». Обурені діями «Полтавагазу» люди зібрались на мітинг під стінами цього акціонерного товариства. Основна їхня вимога – платити тільки за спожите.

Один самогонку буде сутками гнати, а мені лише чай розігріти. І чого я повинна з ними однаково платити за газ?
жителька Полтави Людмила

«Хай не ставлять один лічильник на весь будинок. Один самогонку буде сутками гнати, а мені лише чай розігріти. Я інвалід, мені таблетку запити – водички підігріти. І чого я повинна з ними однаково платити за газ? В мене в квартирі повинен лічильник стояти!»,– скаржиться полтавка Людмила.

«Ми тиждень сиділи без газу!»

На вулиці Побідоносцева товариство «Полтавагаз», зробивши врізку, вже встановило своє обладнання. Приладу обліку в ньому немає, бо мешканці багатоповерхівки відмовилися підписувати договір. За що були покарані – на тиждень без газу.

«Я організувала зібрання, але зібрання проти цього договору. А потім нас ще й відключили! Ми тиждень були без газу, з 5 по 11 березня»,– розповідає голова ЖБК «Конвалія» Людмила Горяєва.

Згідно із законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», суб’єкт господарювання, що здійснює газопостачання, повинен встановити індивідуальні газові лічильники до 1 січня 2018 року. Припиняти споживачам розподіл газу йому забороняється.

Заходів «Полтавагаз» вживати не буде – керівник виробничих служб

Квартир без лічильників з газовими плитами 54 тисячі. Мабуть, фінансування не вистачило, і, мабуть, є якісь вимоги, які треба виконати перед Євросоюзом
Анатолій Бистрай

«Ніяких санкцій, ніяких дій «Полтавагаз» з приводу установки лічильників вживати не буде. На сьогодні квартир без лічильників з газовими плитами 54 тисячі. Мабуть, фінансування не вистачило, і, мабуть, є якісь вимоги, які треба виконати перед Євросоюзом»,– коментує ситуацію керівник виробничих служб міста Анатолій Бистрай.

Вже 10 місяців місто живе «по-новому», про що навіть не здогадується.

Бо від 11 червня 2015 року дію ліцензії «Полтавагаз» анульовано. Реалізацію газу здійснює комерційна організація «Полтавагаз збут». Ані ліцензії, ані коштів на встановлення індивідуальних газових лічильників у «Полтавагаз» немає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG