Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд справи екс-глави КМДА Попова на 11 квітня


Олександр Попов під час судового засідання у Шевченківському суді, Київ, 23 березня 2015 року
Олександр Попов під час судового засідання у Шевченківському суді, Київ, 23 березня 2015 року

Шевченківський районний суд Києва переніс на 11 квітня розгляд кримінального провадження щодо колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова стосовно розгону активістів Євромайдану в 2013 році.

У ході сьогоднішнього судового засідання були допитані два свідки з трьох запланованих.

Попов вважає це розслідування способом відволікти увагу від справжніх винуватців злочину.

Попов: ми вже рік слухаємо потерпілих, моєї вини не довели
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

«Я вважаю, що це витрачання часу – хочуть відволікти увагу від об’єктивних фактів і тих, хто насправді винен в цьому. Ми вже рік слухаємо потерпілих, і ніхто з них моєї вини не довів – ні прямо, ні опосередковано, і не може довести, бо я не порушував закон», – заявив Попов.

Прокурор Павло Кожухівський запевняє, що доказів у сторони обвинувачення достатньо і їх розглянуть згідно з визначеною судом послідовністю дій.

Кожухівський: доказів, які б підтверджували вину обвинуваченого, у нас достатньо
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

«На даний час допитано приблизно третину потерпілих. Їх всього 84, допитано понад 30 осіб. Доказів, які б підтверджували вину обвинуваченого, у нас достатньо, ці докази передаватимуться у тій послідовності, яка визначена судом, зокрема, спочатку допитуються потерпілі, а потім свідки, після цього будуть досліджуватися документи», – сказав прокурор.

13 лютого 2015 року Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Олександра Попова.

За версією слідства, у ніч з 29 листопада 2013 року на 30 листопада 2013 року колишній голова КМДА Попов, діючи за попередньою змовою з колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, начальником головного управління МВС України в місті Києві Валерієм Коряком та іншими високопосадовцями, надав вказівку про завезення на майдан Незалежності в Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки, а Коряк, у свою чергу, використовуючи цю обставину, віддав наказ про розгін мирного мітингу працівниками полку міліції особливого призначення «Беркут», які жорстоко побили мітингувальників.

Попова обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 28, статті 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. У справі визнаніпотерпілими 84 людини,близько 200 людей є свідками.

XS
SM
MD
LG