Доступність посилання

ТОП новини

Посол: Ізраїль поділиться з Україною досвідом у медичній сфері


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Уряд Ізраїлю вирішив підтримати проект впровадження сімейної медицини й організації медичної допомоги в Україні. 28-29 березня перед лікарями, викладачами і студентами медичних закладів у Києві й Вінниці виступили провідні ізраїльські експерти у цій галузі. Ці ж медики співпрацюватимуть з українськими колегами і надалі у рамках проекту реформи системи сімейної медицини й організації первинної медичної допомоги, повідомив посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські.

«Ми намагаємось ділитися з Україною досвідом у тих галузях, де Ізраїль має серйозні здобутки. Одна з галузей, в яких Ізраїль посідає лідерські позиції, це медицина. Сто відсотків населення Ізраїлю забезпечені медичною допомогою, а наша система сімейної медицини визнана однією з найкращих у світі. Тож ми готові поділитися з українцями своїм досвідом», – поінформував Бєлоцерковські.

Від літа 2014 року ізраїльські фахівці допомагають українським медикам і військовим психологам. Минулого року запрацював проект з підготовки медичних сестер, в рамках якого відбулись 15 спеціальних конференцій і практичних семінарів для українських медсестер.

Також ізраїльські фахівці допомагають українцям проводити реформу так званої медицини швидкого реагування, відповідний проект розпочався у 2014 році.

«Ми вважаємо це особливо важливим нині, коли Україна переживає складний період у своїй історії. Тож нині наш досвід може бути особливо важливим для розвитку України», – наголосив Бєлоцерковські.

Як зазначив посол, новий проект із впровадження сімейної медицини передбачає не лише лекції і тренінги ізраїльських фахівців для українських колег, а також можливість навчання і стажування майбутніх медиків з України в університетах Ізраїлю.

XS
SM
MD
LG