Доступність посилання

ТОП новини

Жебрівський заявив, що Донецька область має найбільший бюджет на розвиток інфраструктури


Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що жодна область України не має такого великого бюджету на розвиток інфраструктури.

За його словами, на засіданні колегії обладміністрації було розглянуто і прийнято програму соціально-економічного розвитку області на 2016 рік, і на реалізацію заходів цієї програми передбачається спрямувати 7,8 мільярда гривень, із них 1,1 мільярда – з державного бюджету, 1,7 мільярда – з обласного, 1,4 мільярда – з бюджету міст та районів, 1,7 мільярда – з коштів підприємств, 1,9 мільярда – з інших джерел.

Серед іншого, повідомив Жебрівський, цього року на Донеччині планується відкрити 17 опорних шкіл у межах проекту, що був запропонований урядом. Але він вважає, що 2 мільйони гривень, які виділяє уряд на відкриття однієї школи, недостатньо. Тому, заявив Павло Жебрівський, на відкриття запланованих 17 шкіл у Донецькій області буде виділено з місцевих бюджетів у середньому по 14 мільйонів гривень.

Донеччина. Жебрівський: двох мільйонів на відкриття школи – недостатньо (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Як сказав голова обладміністрації, одним із головних завдань розвитку області є освіта, «Це майбутнє Донеччини та майбутнє України», – заявив він. Тому, сказав Павло Жебрівський, найбільше фінансового ресурсу буде вкладено саме в цю галузь – майже 20% від загального ресурсу.

Загалом в області на цей рік передбачено профінансувати 635 інфраструктурних об’єктів на суму 3,6 мільярда гривень.

XS
SM
MD
LG