Доступність посилання

ТОП новини

Обама: США, Південна Корея та Японія мають разом відповісти на провокації Пхеньяна


Зустріч президента США Барака Обами (в центрі) з президентом Південної Кореї Пак Кин Х’є (ліворуч) та прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, Вашингтон, 31 березня 2016 року
Зустріч президента США Барака Обами (в центрі) з президентом Південної Кореї Пак Кин Х’є (ліворуч) та прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, Вашингтон, 31 березня 2016 року

Президент США Барак Обама заявив про спільну з Південною Кореєю та Японією позицію в протидії планам розвитку ядерної програми КНДР. Про це Обама заявив на зустрічі з президентом Південної Кореї Пак Кин Х’є та прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, що відбулася в межах саміту з ядерної безпеки у Вашингтоні.

«Ми єдині в досягненні спільної мети щодо стримування і захисту від північнокорейських провокацій. Ми визнаємо, що безпека наших країн пов’язана між собою, і ми повинні працювати разом, щоб вирішити цю проблему. Ми також визнаємо, що має важливе значення для всього міжнародного співтовариства пильне стеження за дотриманням суворих заходів безпеки ООН, які були вжиті з огляду на пуски балістичних ракет і ядерну діяльність, до якої причетний Пхеньян», – наголосив Обама.

У Вашингтоні 31 березня і 1 квітня триває саміт з ядерної безпеки, на який прибули десятки світових лідерів і делегацій. Учасники конференції обговорюють заходи щодо захисту ядерних матеріалів від спроб екстремістських організацій заволодіти компонентами для виготовлення так званої «брудної бомби».

Серед питань порядку денного – ядерна програма Північної Кореї та потенційні загрози з боку цієї держави, яка неодноразово оголошувала про проведені випробування ядерних зарядів і ракет різного радіусу дії.

Саміт проводиться з ініціативи президента США Барака Обами з 2010 року і відбувається раз на два роки.

XS
SM
MD
LG