Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен Якутії стверджує, що у Сенцова немає скарг на утримання у колонії


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Омбудсмен російської Якутії Олексій Єфимов поінформував Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерію Лутковську про стан здоров’я засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова, зазначивши що в ув’язненого немає скарг.

Про це мовиться у відповіді омбудсмена Якутії, текст якого опублікувала 4 квітня група підтримки «кримських заручників» – «Комітет солідарності».

Олексій Єфимов повідомив, що він особисто відвідав виправну установу, де перебуває засуджений. За його словами, Олег Сенцов під час розмови не пред’являв ніяких скарг, пов’язаних з погіршенням стану здоров’я, і на питання омбудсмена про ускладнення, викликані після перенесення гострого респіраторного захворювання, підтвердив, що хворів у період етапування і зараз здоровий.

Раніше повідомлялося, що Олег Сенцов, засуджений у Росії до 20 років колонії, відразу після прибуття в ІК-1 Якутська був направлений у карантинне відділення.

25 серпня 2015 Північно-Кавказький військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка до 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно «за підготовку терактів». Захист Сенцова подав апеляцію на вирок, однак рішення суду першої інстанції залишили у силі.

Вироки Олегу Сенцову та Олександру Кольченку широко засудили у світі. Москва заявила у відповідь, що така різка реакція має «політизований характер».

Російський «Меморіал» оголосив кримчан політв’язнями.

XS
SM
MD
LG