Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко розпочав візит до Японії


Президент України Петро Порошенко (праворуч) і прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе під час зустрічі в Києві, червень 2015 року
Президент України Петро Порошенко (праворуч) і прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе під час зустрічі в Києві, червень 2015 року

Президент України Петро Порошенко прибув з офіційним візитом у Японії на запрошення прем’єр-міністра цієї країни Сіндзо Абе, повідомляє офіційний сайт голови держави.

«Програмою візиту передбачені зустрічі з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, керівниками обох палат парламенту Японії, іншими високопосадовцями, а також представниками японського бізнесу», – ідеться в повідомленні.

Сторони обговорять питання, що становлять обопільний інтерес, а також актуальні проблеми міжнародного порядку денного в контексті головування Японії у «Групі семи», додають у президентській прес-службі.

Саміт «Групи семи» під головуванням Японії відбудеться 26-27 травня. Група семи економічно найрозвиненіших країн світу об’єднує Сполучені Штати, Японію, Німеччину, Велику Британію, Францію, Італію, Канаду. Саміту передуватиме зустріч міністрів закордонних справ країн G7 10-11 квітня у Хіросімі, де серед актуальних проблем міжнародного життя обговорюватиметься проблема тероризму, ситуація на Близькому Сході, а також в Україні.

XS
SM
MD
LG