Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: брати Клюєви і Ставицький залишаються у розшуку Інтерполу


Громадяни України, Андрій і Сергій Клюєви та Едуард Ставицький перебувають у розшуку Інтерполу, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Наша позиція визнана правильною по відношенню до апеляції і за позовом України усі троє у міжнародному розшуку», – цитує Авакова сайт МВС України.

За його словами, міністерство отримало повідомлення про завершення розгляду справ щодо розшуку громадян України Андрія та Сергія Клюєвих, а також Едуарда Ставицького. Таке рішення ухвалила Комісія з контролю за файлами Інтерполу, додали в МВС.

У документі йдеться про те, що комісія дійшла висновку, що здійснення розшуку вказаних громадян за допомогою каналів зв’язку й інших інструментів Інтерполу не суперечить статуту та правилам організації, додали в МВС.

Таким чином, за інформацією українського міністра, доступ до розшукових файлів Андрія Клюєва розблоковано з 30 березня цього року, Сергія Клюєва – з 31 березня, а Едуарада Ставицького – з 1 квітня.

На сайті Інтерполу в переліку розшукуваних є прізвище Ставицького, але брати Клюєви не значаться.

28 січня Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата України Сергія Клюєва. На засіданні парламенту перший заступник генпрокурора України Юрій Севрук заявив, що в ході розслідування встановлено, що «(колишній президент Віктор) Янукович, Клюєв та інші особи розробили план дій, спрямований на легалізацію майна, здобутого злочинним шляхом».

Екс-голову Адміністрації президента Андрія Клюєва підозрюють у заволодінні майном в особливо великому розмірі.

Україна розшукує колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького за звинуваченням у привласненні, розтраті майна або заволодінні його шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

XS
SM
MD
LG