Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко не порушив закону, та чи хочуть українці «хитрого бізнесмена» у владі – Washington Post


©Shutterstock
©Shutterstock

«Президент зараз є вразливим і йому може бути не просто утримувати ситуацію під контролем»

Витік панамських документів поки що не вказує на будь-які правопорушення з боку президента України Петра Порошенка. Про це на сторінках видання The Washington Post пишуть Тимофій Милованов, виконувач обов’язків президента Київської школи економіки і професор економіки Піттсбургського університету, та юрист Зоя Милованова, член команди дослідницького проекту Vox Ukraine.

«Порушення Порошенка по суті технічне. Але інцидент припав на найгострішу політичну кризу в Україні після Євромайдану. Президент зараз є вразливим і йому може бути не просто утримувати ситуацію під контролем», – пишуть автори.

На думку Зої та Тимофія Милованових, реальні наслідки скандалу будуть визначатись не його правовою вагою, а тим, чи готові українці миритись із тим, що президент може бути «хитрим бізнесменом».

«Наскільки країна хоче цього від свого президента лишається відкритим питанням», – вважають експерти.

Милованови також відзначають, що скандал навколо панамських документів може наблизити дочасні парламентські вибори: «Викриття також можуть примусити українців більше задумуватись про свої очікування від лідерів країни, конфлікти інтересів, розмежування бізнесу та політики, і загалом про інститути та закони, які необхідні новій Україні».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG