Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Савченко не надають медичну допомогу в тюрмі


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокат засудженої в Росії громадянки України Надії Савченко заявляє, що вона не отримує медичної допомоги в СІЗО.

«Надія наполягає на допуску до неї українських і німецьких медиків. Прогресу ніякого. Зараз Савченко медична допомога в тюрмі не надається», – написав Марк Фейгін у Twitter після відвідування в СІЗО українки, яка 6 квітня оголосила сухе голодування.

«Тюрма стурбована тільки тим, як би чого не дізналися. Як був ГУЛАГ, так і залишився», – додав Фейгін.

Раніше адвокат заявив про намагання російської влади ізолювати українку. За словами Фейгіна, 6 квітня до Савченко не пропустили українських консулів, а 7 квітня його не допускали в СІЗО до неї дві години.

Речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца назвала порушенням закону недопуск консулів до Надії Савченко. Вона закликала владу Росії надати такий доступ негайно.

Савченко від 6 квітня оголосила сухе голодування з вимогою звільнення.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років ув’язнення 22 березня, звинувативши, зокрема, у вбивстві російських журналістів на Донбасі. Надія Савченко звинувачення відкидає і обіцяла від 6 квітня розпочати нове сухе голодування з вимогою повернути її до України.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироку в її справі.

На цю ж тему:

06.04.2016
Адвокат: наслідки сухого голодування Савченко будуть на Путіні

Так Марк Фейгін відреагував на заяву речника Кремля Дмитра Пєскова, який заявив, що негативного впливу на імідж Путіна справа Савченко не матиме далі

05.04.2016
МЗС закликає світову спільноту посилити тиск на Росію у справі Савченко

Міністерство закордонних справ закликає «негайно звільнити Надію Савченко та забезпечити її повернення в Україну» далі
XS
SM
MD
LG