Доступність посилання

ТОП новини

Росія: затриманому в «Болотній справі» Панфілову висунули звинувачення


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У Росії висунули звинувачення новому затриманому у «Болотній справі». Як повідомляє «Російське агентство правової і судової інформації», Максима Панфілова звинувачують в участі у масових заворушеннях і застосуванні насильства, «не небезпечного для життя і здоров’я представників влади». Слідство просить суд заарештувати Панфілова.

30-річного Панфілова затримали вранці 7 квітня в Астрахані після обшуку в його квартирі і того ж дня відправили до Москви. Як розповіла Радіо Свобода його мати Марина Данилкіна, під час обшуку нічого не знайшли. За її словами, Максима Панфілова звинувачують в тому, що він нібито зірвав каску з поліцейського під час затримання на Болотній площі у Москві.

Максим Панфілов став 35-м обвинуваченим у «Болотній справі», яку порушили незабаром після подій на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року. Того дня, як вважають правозахисники, з провини влади мирна акція переросла в сутички громадян з поліцією. Кримінальне переслідування учасників акції вони вважають політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG