Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Севастополі познущалися з гімну Росії


Пародія на гімн Росії, поширена у соцмережах
Пародія на гімн Росії, поширена у соцмережах

На з’їзді громадсько-експертної ради при губернаторі окупованого Севастополя 9 квітня під час виконання гімну Росії на великий екран була виведена сатирична версія його тексту. Про це в ефірі радіостанції «Говорит Москва» повідомив заступник глави департаменту внутрішньої політики підконтрольного Росії уряду Севастополя Володимир Тюнін.

«Став лунати гімн Росії, на екрані з’явилися слова. Я гімн знаю напам’ять, тому я ніколи не читаю, що там написано. Але дівчата наші... прочитали, побачили, що там йде знущальна, образлива переробка тексту. Це або головотяпство: оператор нашвидкуруч скачав з інтернету якийсь текст, не перевірив, що це. Написано «Гімн Росії» – і поставив. Або це була підготовлена провокація. На відкритті мав бути присутній губернатор, його заступники. Уявіть картину: стоїть губернатор, виконується гімн, а ззаду на екрані ось така річ», – сказав Тюнін.

За його словами, на жорсткому диску комп’ютера, з якого слова показували на великому екрані, картинку з текстом не виявили. А оператор сказав, що нічого не знає і не розуміє, про що йдеться.

Раніше в ЗМІ та соціальних мережах з’явився текст, який, імовірно, показали на відкритті губернаторської ради Севастополя. Перші рядки в ньому такі: «Россия – безумная наша держава, Россия – покорная наша страна».

Під час правління президента Путіна в Росії державним гімном із незначними змінами в тексті знову став гімн СРСР. Нині оригінальний текст розпочинається словами «Россия – священная наша держава, Россия – любимая наша страна».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG