Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: 12 квітня Рада може затвердити Гройсмана на посаді прем’єра


Антон Геращенко,
Антон Геращенко,

Народний депутат з фракції «Народний фронт» Антон Геращенко заявляє, що у вівторок, 12 квітня, парламент може затвердити Володимира Гройсмана на посаді прем’єр-міністра. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«У вівторок заява Яценюка буде в Раді, після чого має буде створена коаліція. На сьогодні коаліція планується в складі БПП і «Народного фронту», для чого «Блоку Петра Порошенка» потрібно збільшити кількість депутатів. Якщо БПП виконає ті завдання, які ставить перед собою, то у нас буде коаліція, буде обраний Гройсман, буде сформований Кабмін з рекомендованих «Блоком Порошенка» і «Народним фронтом» осіб, а інші, чотири фракції, будуть в опозиції», – сказав він.

«Це відповідальність БПП добирати в коаліцію тих людей, які склали б коаліцію, 226 голосів. Ми дамо 81 голос, будемо опорою цього уряду. Делегуємо кращих своїх представників в цей уряд. Також ми наполягли на збереженні на своїх посадах міністрів-реформаторів – міністра Авакова і міністра Петренка», – додав Геращенко.

Раніше сьогодні Яценюк заявив про рішення скласти повноваження прем’єра. Він додав, що 12 квітня відповідне подання буде внесено до Верховної Ради.

Наразі тривають коаліційні переговори, оскільки у лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж вийшла з коаліції.

30 березня з’явилися повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Станом на 10 квітня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси. Для створення коаліції потрібно принаймні 226 депутатів.

Партію «Народний фронт» очолює прем’єр Арсеній Яценюк.

XS
SM
MD
LG