Доступність посилання

ТОП новини

Байден і Яценюк: реформи в Україні повинні бути незворотними


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк (праворуч) і віце-президент США Джозеф Байден. Київ (архівне фото)
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк (праворуч) і віце-президент США Джозеф Байден. Київ (архівне фото)

Віце-президент США Джо Байден і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час телефонної розмови погодилися, що реформи в Україні повинні бути незворотними.

Як повідомляє прес-служба Білого дому, у неділю вранці Байден провів телефонну розмову з Яценюком, який того ж дня, але пізніше, оголосив про свій намір піти з посади прем’єр-міністра.

У Білому домі зазначають, що політики також домовилися про важливість створення нового Кабміну і наміру впроваджувати необхідні реформи, зокрема ті, які рекомендовані МВФ і Євросоюзом.

За повідомленням, Байден привітав досягнення Кабміну за останні два роки, зокрема, кроки на впроведення необхідних економічних реформи, підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і роботу щодо підвищення енергетичної незалежності.

У неділю, близько 16:00, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про рішення скласти повноваження прем’єра. Він додав, що 12 квітня відповідне подання буде внесено до Верховної Ради.

У лютому Верховна Рада не змогли проголосувати за резолюцію недовіри уряду на чолі з Яценюком. Дискусії про необхідність відставки Яценюка продовжувалися.

Відповідно до чинного законодавства, відставка уряду настає внаслідок ухвалення Верховною Радою резолюції недовіри, а також відставки прем’єра. Рада розглядає питання про відставку прем’єра не пізніше ніж на десятий день після надходження відповідної заяви.

На цю ж тему:

01.04.2016
Посол США застеріг від позачергових виборів і розкритикував вимоги Тимошенко

«Я дуже критично ставлюся до тих коментарів та пропозицій, які пані Тимошенко висловила за цей тиждень» далі

10.04.2016
«Опозиційний блок» вимагає оголошення дострокових парламентських виборів
далі

XS
SM
MD
LG