Доступність посилання

ТОП новини

Луценко про можливість очолити Генпрокуратуру: я не хочу, але готовий


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Лідер парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявляє, що не прагне обійняти посаду генерального прокурора, але готовий очолити відомство, якщо будуть внесені зміни до законодавства про вимоги до кандидата на цю посаду.

«Днями розмовляв з президентом щодо мого бачення цієї справи. Не секрет, що чинне законодавство не дозволяє мені бути кандидатом в генеральні прокурори. Коли мені поставили запитання: «Якщо буде змінено законодавство, чи готовий ти?» Я сказав, що я не хочу, але готовий. Я точно знаю, що це за робота і дуже точно знаю, що вона нікому не принесе щастя, але, тим не менше, розумію, що це та ділянка роботи, від якої залежить доля країни», – заявив він.

Луценко зауважив, що якщо така пропозиція буде офіційно сформульована президентом, і депутати знайдуть можливість внести зміни у законодавство, то він готовий розглянути таку пропозицію.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що на посаду генпрокурора обговорюється кандидатура колишнього глави МВС України, а нині голови парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка, який не має досвіду роботи в органах прокуратури та юридичної освіти.

Сьогодні керівництво Генеральної прокуратури України, керівники регіональних і військових прокуратур регіонів країни звернулися до президента України Петра Порошенка та спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана з листами, в яких закликають під час відбору кандидата на посаду генпрокурора виходити з норм, передбачених законом «Про прокуратуру». Вони висловили «глибоке занепокоєння щодо заяв окремих представників громадських організацій і деяких політиків про необхідність призначення на посаду генпрокурора людини, яка не має досвіду роботи в органах прокуратури».

Відповідно до чинного законодавства, генеральний прокурор призначається на посаду та звільняється з посади за згодою Верховної Ради президентом України.

XS
SM
MD
LG