Доступність посилання

ТОП новини

ФСВП Росії: лікарі не вважають необхідною шпиталізацію Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Федеральна служба Росії з виконання покарань заявляє, що консиліум лікарів після огляду ув’язненої громадянки України Надії Савченко не виявив необхідності її шпиталізації.

«За результатами проведеного огляду та клініко-інструментальних досліджень лікарський консиліум оцінив стан здоров’я Надії Савченко як задовільний, екстреної госпіталізації вона не потребує», – йдеться в заяві ФСПВ, яку цитують російські новинні агенції.

За даними російських тюремників, консиліум у складі фахівців цивільного охорони здоров’я відбувся напередодні, під час нього провели низку обстежень Савченко.

«Вона залишається під динамічним наглядом лікарів-фахівців і продовжує отримувати необхідну підтримувальну терапію», – йдеться в прес-релізі.

Напередодні Віра Савченко заявила, що її сестрі може знадобитися госпіталізація через наслідки сухого голодування, яке вона тримає з 6 квітня. Віра Савченко на своїй сторінці у Facebook написала, що, відповідно до проведених аналізів, через голодування серце її сестри може зупинитися будь-якої хвилини через загрозу тромбу.

Адвокат Микола Полозов при цьому повідомив, що Надія Савченко відмовилася від госпіталізації і припинення сухого голодування, але дала згоду на крапельницю з підтримувальними препаратами.

Українська громадянка, народний депутат України Савченко від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України. Савченко вимагає допустити до неї українських або німецьких лікарів.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів, що незаконно перебували на Донбасі в лавах підтримуваних Росією сепаратистів.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

XS
SM
MD
LG