Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ має намір оскаржити звільнення з-під варти засновника «Еліта-Центр» Волконського


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура має намір оскаржити рішення суду, що звільнив з-під варти засновника «Еліта-Центр» Олександра Волконського (Шахова) під заставу понад 384 мільйони гривень.

Як повідомляє прес-служба відомства, Генпрокуратура не згодна з ухваленим рішенням і тому внесе апеляційну скаргу в Апеляційний суд Києва.

11 квітня Подільський райсуд Києва застосував до Шахова закон, що передбачає зарахування для в’язнів один день, проведений у СІЗО, за два дні в колонії (так званий «закон Савченко»), та змінено йому запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі понад 384 мільйони гривень з носінням електронного засобу контролю.

У Генпрокуратурі нагадують, що з вересня 2004 року до лютого 2006 року Шахов (Волконський) з метою заволодіння грошовими коштами громадян України, організував та очолив організовану групу, до складу якої увійшли Терентьєв та інші особи, розробив спільний план вчинення злочинів, придбав низку фіктивних підприємств, які мали офіційно відведені Київською міською радою земельні ділянки для будівництва житлових будинків, та, ставши їх співзасновником, організував збирання грошових коштів від громадян під приводом інвестування у будівництво будинків на цих земельних ділянках.

Однак отримані від 1693 громадян-інвесторів кошти в сумі понад 383 мільйони гривень у будівництво так і не інвестували, а привласнили, додають у ГПУ.

Генпрокуратура підтримує державне обвинувачення у резонансному кримінальному провадженні стосовно Шахова і Терентьєва за фактом вчинення шахрайства стосовно вкладників ТОВ «Еліта-Центр».

XS
SM
MD
LG