Доступність посилання

ТОП новини

У Вашингтоні впевнені, що уряд України проведе необхідні реформи


Речник Білого дому Джош Ернест
Речник Білого дому Джош Ернест

«Українська нація проходить через великі випробування. Сполучені Штати продовжують бути поруч із українцями» – речник Білого дому

Із Європи та Сполучених Штатів лунають реакції на політичні процеси в Україні. Про те, що економічна ситуація в Україні зараз «дуже складна», але ускладнюють її дії Росії, яка дестабілізує Україну та порушує її територіальну цілісність, заявив речник Білого дому Джош Ернест. А генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд вважає, що Україна стала «дуже нестабільною» після відставки прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.


Спілкуючись із журналістами в Брюсселі, генсекретар Ради Європи Турбйорн Яґланд заявив: «Важливо щоб новий уряд був сформований швидко, і ще більш актуально, щоб вони прискорили реформи». Реформи судової та пенітенціарної систем, а також децентралізація влади є ключовими факторами у відновленні довіри громадськості в Україні, зазначив Яґланд. За його словами, «новому уряду доведеться займатися цим набагато більш активно, ніж досі».

Про те, що новий уряд повинен продовжувати курс реформ, заявляють і за океаном.

Важливо, щоб Верховна Рада якомога швидше затвердила новий кабінет, який прагне реалізації необхідних реформ, зокрема тих, які рекомендує МВФ і ЄС
Марк Тонер

Офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер, виступаючи напередодні на щоденній прес-конференції у Вашингтоні, висловився так: «Ми вважаємо, що важливо, щоб Верховна Рада якомога швидше затвердила новий кабінет, який прагне реалізації необхідних реформ, зокрема тих, які рекомендує Міжнародний валютний фонд і також Європейський союз».

«США вірять, що уряд України буде проводити необхідні реформи. Ми віримо в те, що уряд впроваджує і буде впроваджувати Мінські угоди – і це дійсно спільна відповідальність президента України, прем’єр-міністра, а також усіх тих, хто в уряді – відкласти в бік свої розбіжності і запровадити реформи, яких потребують українці», – наголосив Тонер.

Офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер
Офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер
Як і попередні кредитні гарантії, вони будуть надаватися на умовах прогресу України у проведенні необхідних економічних реформ
Марк Тонер

Представник Держдепартаменту також зазначив, що США продовжать роботу з Києвом щодо досягнення угоди про надання кредитних гарантій на суму 1 мільярд доларів, але нагадав, що це супроводжуватиметься певними умовами.

«Як і попередні кредитні гарантії, виданих у травні 2014 року і травні 2015 року, вони будуть надаватися на умовах прогресу України у проведенні необхідних реформ, реалізації ключових кроків програми економічних реформ», – зазначив Марк Тонер.

Білий дім: США дуже довгий час переймаються тим, що відбувається в Україні

А речник Білого дому Джош Ернест розповів журналістам деталі телефонної розмови між віце-президентом США Джозефом Байденом і Арсенієм Яценюком, яка відбулася у день оприлюднення заяви про відставку Яценюка з посади прем’єр-міністра України. Віце-президент США подякував йому за партнерство і зауважив, що український уряд за минулі 2 роки домігся впровадження «важких, але потрібних економічних реформ».

Речник Білого дому Джош Ернест
Речник Білого дому Джош Ернест

Яценюк відіграв дуже важливу роль у час, коли його країна проходить через такі складні часи. Він був важливим партнером Сполучених Штатів
Джош Ернест

Речник Білого дому сказав журналістам, що адміністрація Барака Обами «дуже довгий час переймається тим, що відбувається в Україні». Очевидно, що Яценюк відіграв дуже важливу роль у час, коли його країна проходить через такі складні часи. Він, звичайно, був важливим партнером Сполучених Штатів, коли ми намагаємося надати допомогу нашим друзям в Україні. Це пояснює, чому віце-президент Байден телефонував прем’єру Яценюку (в неділю – ред.). Ми задоволені тим, що він висловив намір забезпечити безпроблемний перехід повноважень до свого наступника», – заявив речник Джош Ернест.

За його словами, імплементація ключових реформ є критично важливою для успіху України у довготривалій перспективі. Економічне середовище в Україні зараз дуже складне і, звичайно, ускладнюють його дії Росії, яка дестабілізує країну та порушує територіальну цілісність. Українська нація проходить через великі випробування. Сполучені Штати продовжують бути поруч з українцями. Але зі свого боку уряд України повинен довести критично важливі реформи і ми сподіваємось, що наступник пана Яценюка працюватиме віддано над імплементацією цих реформ, заявив речник Білого дому.

  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG