Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: коаліція налічує понад 230 осіб


Юрій Луценко
Юрій Луценко

У парламентської коаліції налічується понад 230 народних депутатів, заявляє лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«У коаліції нараховується понад 235 депутатів, які взяли на себе відповідальність за те, щоб країна почала мінятися на краще із них 227 – у фракції БПП і «Народний фронт». Таким чином коаліція з числа фракційних і позафракційних має понад 230 голосів і щодня поповнюється новими голосами», – заявив Луценко.

Водночас лідер Радикальної партії Олег Ляшко під час виступу в парламенті звинуватив президента Петра Порошенка, «БПП» і «Народний фронт» у порушенні закону й узурпації влади.

«Відбувається шулерство і окозамилювання. Ніякої коаліції немає. Після голосування всі переконаються – немає демократичної коаліції, а є «ширка», сформована Порошенком із недобитками регіоналів», – сказав Ляшко.

Про відсутність реальної коаліції заявила і лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Але вона наголосила, що «вперше в історії України в парламенті буде демократична європейська опозиція та демократична коаліція».

Депутат від «ВО «Свобода» Андрій Іллєнко назвав коаліцію таємною, бо «суспільству не показали підписи членів коаліції».

Мінімально необхідна кількість представників коаліції становить 226 народних депутатів.

XS
SM
MD
LG