Доступність посилання

ТОП новини

Путін закликає Захід повпливати на Київ для виконання Мінських домовленостей


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Росія виконує Мінські угоди, і закликає Захід вплинути на київських партнерів, щоб і вони дотримувалися домовленостей.

«Якщо і українська влада, і наші партнери в ЄС і США все таки хочуть, щоб ми пройшли цей шлях і досягли результатів, треба працювати зі своїми партнерами в Києві. А там і президент, і прем’єр, колишній і майбутній, і вся опозиція пов’язана з західними державами, ну то повпливайте на них. Навіщо торочити кожен раз, що ми повинні щось виконати? Все, що ми повинні були виконати, ми виконали», – сказав Путін під час «прямої лінії» 14 квітня.

Російський президент заявляє, що Україна має провести конституційну реформу, яка б передбачала «особливий статус Донбасу», а також ухвалити закон про амністію для учасників конфлікту на сході України.

Путін також заявив, що Москва підтримує пропозицію президента України Петра Порошенка про розміщення озброєних співробітників ОБСЄ на лінії розмежування на Донбасі і збільшення їх чисельності.

Президент Росії заявив, що не може нічого сказати про новий український уряд, бо «не знає» його. Водночас він розкритикував попередній Кабмін України, заявивши, що підсумки його роботи «сумні».

«Нам потрібна стабільна, процвітаюча Україна. Ми дуже розраховуємо на те, що так і буде. Хоча криза, яка розпочалася там через відому угоду з Євросоюзом, взагалі рукотворна якась. Якась нісенітниця. Я не розумію, навіщо це зробили», – сказав російський президент.

За його словами, Угода про асоціацію України з ЄС була «цивілізаційним вибором» України, але «як були олігархи при владі, так і є».

Україна і Захід неодноразово закликали Росію Україна припинити дестабілізацію на Донбасі й у Криму. Проти Москви запровадили санкції через анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України.

Росія продовжує заперечувати причетність до подій на сході України. Москва, зокрема, стверджує, що в окупованій частині Донбасу немає російських військ, а тільки «добровольці».

XS
SM
MD
LG