Доступність посилання

ТОП новини

Посол США Пайєтт задоволений призначенням прем’єр-міністра в Україні


Посол США Пайєтт задоволений призначенням прем’єр-міністра в Україні

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт задоволений призначенням прем’єр-міністра України і готовий співпрацювати із Володимиром Гройсманом та його командою. Так дипломат прокоментував голосування за новий уряд.

«Ми працювали з ним раніше як зі спікером, і ми чекаємо на продовження співпраці з ним на його новій посаді», – заявив посол журналістам.

На прохання прокоментувати відсутність у новому уряді так званих «технократів» Пайєтт зазначив, що важливішою є програма уряду, а не імена міністрів.

«Кожен уряд відрізняється. Але важлива програма уряду і прогрес у проведенні реформ», – наголосив посол.

За словами Джеффрі Пайєтта, важливо, що з третьої спроби Верховна Рада змогла досягти згоди та затвердити програму нового уряду. Дипломат очікує від Кабінету міністрів активної боротьби з корупцією, а також продовження економічних реформ.

14 квітня Верховна Рада обрала новим прем’єр-міністром Володимира Гройсмана, задовольнивши прохання Арсенія Яценюка про відставку. Також парламент проголосував за персональний склад нового уряду України і з третьої спроби затвердив програму діяльності Кабінету міністрів.

XS
SM
MD
LG