Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на Донбасі загострюється, бойовики збільшили кількість обстрілів – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у п’ятницю повідомили про тенденцію до загострення ситуації на Донбасі через збільшення за попередню добу кількості обстрілів з боку підтримуваних Росією сепаратистів. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

Повідомляється, що впродовж 14 квітня бойовики 104 рази порушували режим тиші.

В напрямку Авдіївки сепаратисти стріляли з мінометів різного калібру понад 20 разів та ще 30 – з інших видів озброєння поблизу промислової зони міста.

Під обстріли також потрапили населені пункти Зайцеве, Опитне, шахта Бутівка, Ленінське, Станиця Луганська, Новотроїцьке, Луганське, Богданівка.

Військовослужбовці Збройних сил України вимушено відповіли вогнем сепаратистам 16 разів, зазначили у штабі.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військових немає.

В угрупованні «ДНР» заявили напередодні, що упродовж середи ЗСУ близько 400 разів обстріляли прифронтові території, а також звинуватили українську сторону в перекиданні артилерії і танків до районів неподалік Донецька та Горлівки. Луганські сепаратисти у четвер заявляли про 9 фактів порушень перемир’я з боку українських військових за попередню добу.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG