Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі відкрили фотовиставку до другої річниці провалу «русской весны» у місті 


У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї 15 квітня в рамках фестивалю «Запоріжжя – місто з яйцями» відкрилася фотовиставка, присвячена подіям 13 квітня 2014 року.Того дня учасники запорізького Євромайдану розігнали проросійський мітинг на Алеї Слави: прихильників ідеї «русской весны» того дня закидали борошном, молоком та яйцями. Відтоді проросійські акції в місті припинилися.

«Щоб не забути цю дату 13 квітня, ми торік уперше вирішили провести фестиваль «Запоріжжя – місто з яйцями». Минулий рік був важкий досить і нас відговорювали проводити цей фестиваль. Навіть приходили представники СБУ і міліції і просили не проводити, бо прийдуть сепаратисти, є загроза терактів. Тоді головне було провести, щоб не забути цю дату. Аби запоріжці пам’ятали і знали, що для нашого міста це друга незалежність», – розповіла організатор фестивалю «Запоріжжя – місто з яйцями» Юлія Кривенко.

«Перший раз, коли ми проводили, все було дуже спонтанно і швидко. Цього року на оргкомітеті, коли зібралися, вирішили зробити менше локацій, але зробити їх якіснішими і цікавими. Була ініціатива зробити фотовиставку, бо багато фотографів фотографували, розміщували це в Інтенеті і соцмережах. Завдяки журналістам багато людей у місті та за його межами дізнались про цю подію»,— додаєЮлія Кривенко.

Виставка триватиме до 25 квітня. На ній представлено 20 фоторобіт, зроблених місцевими фотографами та активістами 13 квітня 2014 року на Алеї Слави. Організатори фестивалю продовжують збір світлин, що відображають події того дня, і розширену експозицію планують показати наступного року.

XS
SM
MD
LG