Доступність посилання

ТОП новини

Російський канал поширив дезінформацію про Парубія і розстріл активістів Майдану


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Буцімто розстріл здійснювали з будівлі, яку контролював Парубій

У четвер на каналі «Россия-1» вийшов сюжет про новопризначеного спікера Верховної Ради України Андрія Парубія, колишнього заступника голови парламенту та екс-коменданта Майдану під час Революції гідності. У сюжеті спотворено інформацію щодо Парубія і розстрілу активістів Майдану.

Заголовок до сюжету гласить «Спікером Ради став комендант Євромайдану з довідкою». У сюжеті також кажуть про активну участь Андрія Парубія у Помаранчевій революції та Революції гідності.

Також у сюжеті мовиться, що стрільба по активістах Євромайдану буцімто велась із будівлі, яку на той час контролював Андрій Парубій.

«Стрілянина по майданівцях і «Беркуту» велася з будівлі, яку контролював Андрій Парубій. Після розстрілу він виводить з консерваторії снайперів в екіпіровці і зі зброєю, захованою в кейси», – начитує журналістка.

Однак, у кадрах на відео із цим текстом показують не київську консерваторію, як стверджує журналіст, а будівлю готелю «Дніпро», розташованого на вулиці Хрещатик.

А ось як виглядає Київська консерваторія. Вона розташована на вулиці Архітектора Городецького.

Чоловіки ж із кейсами, що залишають будівлю готелю «Дніпро» – це члени «Правого сектору». Однак, вони покинули будівлю готелю не після розстрілу активістів 20 лютого, як кажуть російські журналісти, а значно пізніше – 31 березня.


Припустимо, що стрільба по активістах Майдану 20 лютого велась із будівлі готелю «Дніпро», вхід у який показали у сюжеті каналу «Россия-1». Навіть за допомогою Google Maps можна побачити, що з місць вбивства людей немає прямої видимості будівлі цього готелю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG