Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: Київ попереджає, що парад 9 травня в Донецьку буде порушенням Мінських угод


Парад в Донецьку, який організували сепаратисти 9 травня 2015 року
Парад в Донецьку, який організували сепаратисти 9 травня 2015 року

Українська сторона попереджає сепаратистів, що парад військової техніки 9 травня в Донецьку буде порушенням Мінських домовленостей, повідомила речниця представника України в Тристоронній контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«Напередодні святкування 9 травня ми застерігаємо представників окремих районів Донецької та Луганської областей: проведення так званого параду військової техніки в Донецьку буде прямим і грубим порушенням Мінських угод», – написала вона на своїй сторінці у Facebook за підсумками засідання у Мінську.

Оліфер наголосила, що, відповідно до Мінських домовленостей, все озброєння має бути відведеним з лінії зіткнення до місць постійної дислокації.

«І цей відвід має бути підтверджений співробітниками СММ ОБСЄ», – додала вона.

9 травня 2015 року в окупованих проросійськими бойовиками Донецьку і Луганську до Дня перемоги відбулися паради з участю їхніх збройних формувань. За заявами сепаратистів, у Донецьку участь у заході брали близько 1,5 тисячі представників збройних формувань та близько 30 одиниць техніки. У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні назвали парад військової техніки в Донецьку порушенням Мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG