Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман доручив упродовж 3 місяців прибрати тіньові схеми на митниці 


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман визначив термін у три місяці, за який корупційні схеми на українській митниці мають бути ліквідовані. Про це він сказав напередодні під час наради щодо реформування митних органів, інформує урядовий портал.

«Завдання є абсолютно просте – максимум за квартал, за три місяці, побудувати якісну систему управління ризиків, ліквідувати тіньові схеми, забезпечити якісний моніторинг і забезпечити технічними засобами митні переходи, побудувати якісну взаємодію з прикордонною службою і також з іншими правоохоронними структурами», – сказав Гройсман.

За його словами, у тіньових потоках нині перебуває щонайменше 20% усіх платежів, які здійснюються на митниці, через що держбюджет щорічно втрачає близько 50 мільярдів гривень.

Також Гройсман наголосив на необхідності терміново призначити керівника митної служби.

Нарада в Кабміні відбулася за участю голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, на звільненні якого у зверненні до прем’єра 14 квітня наполягала начальник Одеської митниці Юлія Марушевська. Вона стверджувала, що Насіров блокує роботу відкритого митного простору і «стоїть на захисті старої системи». Сам Роман Насіров заяви Марушевської не коментував.

XS
SM
MD
LG