Доступність посилання

ТОП новини

Восени у Брюсселі та Вашингтоні можуть запрацювати представництва кримського Меджлісу – Чубаров


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не виключив, що восени поточного року у Брюсселі та Вашингтоні можуть відкритися представництва Меджлісу. Як заявив Чубаров «Крим.Реалії», нині вирішують фінансові та кадрові питання.

«З моменту окупації Криму Росією основні майданчики нашої діяльності є у столицях деяких держав, де зосереджені основні міжнародні організації, їхні штаб-квартири, зокрема в Брюсселі. Я думаю, що з відкриттям нового політичного сезону, осені 2016 року, ми зможемо відкрити представництво в Брюсселі. Питання кадрового і фінансового характеру ми вирішуємо. Те саме – і з Вашингтоном», – сказав Чубаров.

За його словами, ніякого політичного підґрунтя у діяльності представництв Меджлісу за кордоном не буде.

«Це робочі інструменти Меджлісу кримськотатарського народу, це не є якесь політичне представництво. Це ті майданчики, де буде зосереджена рутинна і щоденна робота з міжнародними організаціями», – додав Чубаров.

13 квітня підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території півострова. За її словами, Меджлісу забороняється користуватися всіма державними і муніципальними ЗМІ, проводити масові заходи, використовувати банківські вклади тощо.

До цього Поклонська звернулася в підконтрольний Росії Верховний суд Криму з позовом про заборону діяльності Меджлісу, в березні почався процес і судовий розгляд справи ще триває.

Керівники Меджлісу прогнозують, що, найімовірніше, суд задовольнить вимоги прокуратури. Генпрокуратура України тим часом повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом незаконної заборони діяльності Меджлісу.

18 квітня Мін’юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелік громадських і релігійних об’єднань, діяльність яких у цій країні зупинена «у зв’язку зі здійсненнями ними екстремістської діяльності». Цей крок засудила Україна та ряд міжнародних організацій та правозахисників.

XS
SM
MD
LG