Доступність посилання

ТОП новини

Телеведучий Шустер оголосив голодування


Телеведучий Савік Шустер
Телеведучий Савік Шустер

Савік Шустер – телеведучий шоу «Шустер Live» – заявив, що починає голодування на знак протесту проти того, що його позбавили дозволу на роботу в Україні.

Як заявив сам Шустер у вівторок в прямому ефірі телеканалу 3sTV, він має намір тримати голодування до того моменту, коли йому повернуть право працювати в Україні.

«Я вважаю, що ті, люди, які сьогодні ухвалюють такі рішення, як ми бачили, це люди, які ведуть нас до чергової війни, кровопролиття», – заявив Шустер в ефірі 3sTV.

У вівторок стало відомо, що журналістові, який має канадське громадянство, анулювали дозвіл на роботу в Україні.

Згодом у Державній службі зайнятості України пояснили, що дозвіл на роботу в Україні Шустеру анулювали через відкрите кримінальне провадження стосовно нього. Водночас адвокат Шустера заявила, що він у вказаній справі є свідком.

Стурбованість з приводу ситуації довкола журналіста, продюсера і ведучого Шустера висловила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

У заяві Міятович, оприлюдненій у вівторок на сайті організації, мовиться, що «обставини цієї справи викликають низку проблем і запитань». Представник ОБСЄ закликала українську владу «оперативно розглянути це питання».

Раніше цього дня президент України Петро Порошенко висловив сподівання на якнайшвидше врегулювання ситуації, а прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що доручив розібратися в ній і якомога ситуації з анулюванням дозволу на працевлаштування в Україні журналісту Савіку Шустеру і оперативно врегулювати ситуацію відповідно до чинного законодавства.

Зараз Шустер веде політичне ток-шоу «Шустер Live» на телеканалі 3S ТВ, він є гендиректором продакшн-компанії «Савік Шустер Студіо».
Програма «Шустер Live» у різний час виходила в ефір на Першому Національному, телеканалі «Інтер», телеканалі «Україна» та каналах «24», «1+1», «112».

XS
SM
MD
LG