Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі: президент доручив ввести в Одесу додаткові підродзіли


Акція протесту біля Одеської міськради
Акція протесту біля Одеської міськради

«Президент доручив керівнику Національної поліції і начальнику Національної гвардії ввести в Одесу додаткові підрозділи до 1000 чоловік для захисту громадського порядку у місті», – повідомив на своїй сторінці у «Фейсбук» голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі.

Підтвердження чи заперечення цієї інформації з боку Адміністрації президента поки що немає.

Раніше у вівторок голова Одеської ОДА закликав президента України Петра Порошенка ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії і додаткові частини поліції. Про це Саакашвілі заявив у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook.

«Я хочу напередодні сумної річниці 2 травня і на тлі того, що вороги України явно готуються, в тому числі в Одесі та Одеській області... ще раз звернутися до президента України і вимагати допомогти нам навести порядок. Прошу президента без зволікання ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії України і додаткові частини поліції», – зазначив Саакашвілі.


У ніч на вівторок на наметове містечко мітингувальників, які біля Одеської міськради вимагають відставки чинного мера міста Геннадія Труханова, напали близько 20 невідомих осіб в балаклавах. У результаті нападу троє мітингувальників отримали черепно-мозкові травми, струс головного мозку та забої. Поліція за цим фактом розпочала досудове розслідування за частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, слідство триває.

Наметове містечко мітингувальників біля Одеської міськради після нападу. 26 квітня 2016 року
Наметове містечко мітингувальників біля Одеської міськради після нападу. 26 квітня 2016 року

Акція протесту під міськрадою Одеси триває вже близько 2 тижнів. Мітингувальники вимагають відставки чинного мера Одеси Геннадія Труханова.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG