Доступність посилання

ТОП новини

За результатами останніх праймеріз у США Трампа підтримали у 5 штатах, Клінтон – в 4


Мільярдер-республіканець Дональд Трамп 26 квітня здобув перемогу на первинних виборах-праймеріз у п'яти північно-східних штатах, тоді як демократ Гілларі Клінтон забезпечила собі перевагу в чотирьох. Відтак обоє кандидатів суттєво відірвалися від решти суперників у перегонах за висунення їх кандидатами від партій у президенти США.

За даними американських телеканалів, Трампа підтримали у штаті Коннектикут, Меріленд, Пенсильванія, Делавер і Род-Айленд.

Прогнози після закриття виборчих дільниць показали лідерство Клінтон у Меріленді, Делавері, Коннектикуті та Пенсильванії.

Водночас демократ Берні Сандерс заручився гарними результатами в Род-Айленді.

Як і в штаті Нью-Йорк, який забезпечив обом кандидатам приголомшливі результати минулого тижня, північний схід Америки є рідним для Клінтон і Трампа. У цьому регіоні Трамп побудував відомі будівлі, названі його іменем. Тоді як Клінтон представляла штат Нью-Йорк в сенаті США і має там маєток.

За результатами попередніх виборів-праймеріз і партійних зборів-кокусів формуються делегації від штатів на національні з'їзди Республіканської і Демократичної партій в липні, де відбудеться офіційне висунення кандидатів в президенти.

Президентські вибори в США заплановані на 8 листопада 2016 року.

XS
SM
MD
LG