Доступність посилання

ТОП новини

Нерухомість Аксьонова була арештована за 5 місяців до анексії Криму


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

Усе нерухоме майно призначеного Москвою голови анексованого Росією Криму перебуває під арештом і забороною на відчуження з жовтня 2013 року

Усе нерухоме майно призначеного Москвою голови анексованого Росією Криму Сергія Аксьонова перебуває під арештом і забороною на відчуження з жовтня 2013 року. Про це свідчить витяг із державного реєстру майнових прав нерухомого майна, отриманий кримським журналістом Сергієм Мокрушиним.

«Це витяг із державного реєстру майнових прав, я купив цю виписку. Я офіційно придбав цей документ, це доступно кожному громадянину України, по суті, це відкритий реєстр», – розповів «Крим.Реалії»​ Сергій Мокрушин.

У виписці міститься інформація про те, де, ким і згідно з якою постановою, згідно з яким рішенням накладений арешт на майно Сергія Аксьонова. Також у документі вказано, що такі обмеження стосуються усього нерухомого майна «боржника», що може свідчити про існування кредитних зобов'язань Аксьонова перед банками.

У виписці міститься інформація про те, де, ким і згідно з якою постановою, згідно з яким рішенням накладений арешт на майно Сергія Аксьонова. Також у документі вказано, що такі обмеження стосуються усього нерухомого майна «боржника», що може свідчити про існування кредитних зобов'язань Аксьонова перед банками.

«Судячи з усього, у нього були якісь кредити, але це ще належить встановити, конкретно за що майно заарештоване. Це – великий проект-розслідування, над яким я почав роботу», – додав журналіст.

Коментарі Сергія Аксьонова з цього приводу відсутні.

22 грудня 2015 року Держдума Росії ухвалила законопроект, що дозволяє стягувати з кримчан борги перед українськими банками.

Документ дозволяє юридичним особам, створеним відповідно до законодавства Росії, вимагати від жителів Криму й Севастополя борги, які ті мали перед українськими банками станом на 18 березня 2014 року. Борги пропонують стягувати без відсотків і пені.

Погашення заборгованості буде здійснюватися тільки в російських рублях, ідеться в законопроекті. Передбачається обов'язкова досудова процедура врегулювання суперечки між позичальниками і кредиторами.​

Наприкінці січня підконтрольний Росії голова Криму Сергій Аксьонов повідомив, що підконтрольні Росії Держрада й Радмін Криму підготували узгоджені пропозиції щодо внесення змін до закону про стягнення з кримчан кредитної заборгованості перед українськими банками, ухвалений Держдумою Росії наприкінці минулого року. Сергій Аксьонов закликав депутатів Держдуми при обговоренні нових законодавчих ініціатив «не забувати про інтереси кримчан у частині цивілізованого врегулювання проблеми боргів».

Поряд із Сергієм Аксьоновим у подібному скандалі засвітився і спікер підконтрольного Кремлю парламенту Криму Володимир Константинов. Сума боргів ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД», що пов'язана з ним, і афілійованих із нею структур на момент окупації Криму Росією перед кредиторами-банками перевалила за мільярд гривень, що називалося однією з можливих причин державної зради Володимира Константинова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

Оригінал публікації – на сайті «Крим.Реалії»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG