Доступність посилання

ТОП новини

Айвазовська каже, що працює у Мінську як експерт, а не представник України в політичній підгрупі


Ольга Айвазовська
Ольга Айвазовська

Координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська заявила, що в рамках мінського переговорного процесу щодо врегулювання ситуації на Донбасі працює як експерт, а не як офіційний представник від України в політичній підгрупі. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Я працювала та продовжую працювати там як експерт, щодо чого є офіційна нота від МЗС. Інша роль зі мною не обговорювалась, і на неї я не погоджувалась», – повідомила Айвазовська.

Вона також висловила жаль, що з переговорного процесу вийшов Роман Безсмертний.

«Його внесок у цей процес був колосальним, але вихід Безмертного, як моя робота там, не має під собою жодної конспірології. Зі свого боку, можу гарантувати, що участь у дискусії моя має єдину мотивацію: вибори повинні бути проведені тоді, коли стануть інструментом реінтеграції після забезпечення безпекового фактору, поновлення роботи там українських ЗМІ та партій, відновлення умов для вільного формування політичного вибору», – додала Айвазовська.

Сьогодні представник України в політичній підгрупі на перемовах у Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний заявив про вихід з переговорного процесу. Він сказав, що замість нього до групи увійде Ольга Айвазовська.

Роман Безсмертний у політичній підгрупі займався питаннями, пов’язаними з умовами проведення виборів на окупованих проросійськими сепаратистами територіях Луганської та Донецької областей.

Ольга Айвазовська упродовж щонайменше 15 років здійснює спостереження за виборчими процесами в Україні.

XS
SM
MD
LG