Доступність посилання

ТОП новини

Геннадій Афанасьєв підписав документи на екстрадицію в Україну – мати ув’язненого


Геннадій Афанасьєв
Геннадій Афанасьєв

Ольга Афанасьєва, мати ув’язненого в Росії українця з Криму Геннадія Афанасьєва, заявляє, що її син у колонії підписав документи на екстрадицію в Україну. Про це вона написала в коментарі до запису в Facebook журналіста Радіо Свобода Антона Наумлюка.

Журналіст повідомляв, що документи для передачі в Україну заповнили засуджені в Росії український режисер Олег Сенцов і кримський активіст Олександр Кольченко.

«Гена теж підписав. Може, їх разом з Савченко передадуть? Я сподіваюся», – написала Ольга Афанасьєва.

Геннадій Афанасьєв засуджений у Росії у «справі Сенцова-Кольченка» і відбуває покарання у виправній колонії-25 в російському Сиктивкарі.

Афанасьєв є фігурантом кримінальної справи проти українського режисера Олега Сенцова, засудженого на 20 років позбавлення волі за звинуваченням в створенні терористичної організації в Криму.

Справу Афанасьєва розглядали в особливому порядку, оскільки він дав свідчення проти інших фігурантів. Однак на процесі у справі Сенцова та активіста Олександра Кольченка він відмовився від свідчень, заявивши про тортури під час допиту.

Афанасьєв повідомив, що обмовив Сенцова, і терористичної організації з їхньою участю в Криму не було. Правозахисний центр «Меморіал» визнав Афанасьєва, Сенцова і Кольченка політичними в’язнями.

Раніше повідомлялося, що необхідні для передачі в Україну документи заповнила ув’язнена в Росії українка Надія Савченко. У міністерстві юстиції Росії при цьому заявляли, що рішення про екстрадицію засуджених українців можливе тільки після того, як суд України визнає їхні вироки.

XS
SM
MD
LG