Доступність посилання

ТОП новини

«Мінський абсцес» готовий прорватися? (Інтернет-видання)


Це призведе або до летального зараження крові, або до оперативного втручання та подальшого одужання

Нещодавно Петро Порошенко підписав новий закон, який вимагає зачистити інформаційний простір від будь-якого інтелектуального продукту, виготовленого в Росії. І, як констатує сайт «Главред», відразу за цим почалися заклики не обмежувати свободу вибору, звинувачення в цензурі, наступі на права російськомовного населення. Видання наголошує, що звичка українців щодня споживати й перетравлювати чужі смисли – головні причини того, що ворожі інформаційні удари по Україні влучають у ціль. Хоча б тому, що існує стійка підміна понять: свобода слова в державі нібито дорівнює праву на публічне висловлення кожному, чиї слова та вчинки кардинально суперечать інтересам держави. Тому без наведення ладу в головах значної частини українців внутрішня інформаційна безпека постійно буде під загрозою, наголошує інтернет-видання.

Сайт «Хвиля» зазначає, що «мінський абсцес» готовий прорватися. Це призведе або до летального зараження крові, або до оперативного втручання та подальшого одужання. Так чи інакше, але продавлювання «гібридної капітуляції» і опору їй стає найважливішим завданням на найближчий політичний цикл України. Це вісь поляризації для всіх гілок влади, всіх політичних лідерів і громадян України. Інтернет-видання стверджує, що погодившись на умови Кремля, «миротворець» Порошенко переніс війну всередину українського суспільства.

Сайт «Лівий берег» стверджує, що нав'язування Україні бомби уповільненої дії у вигляді депресивних зруйнованих колоній, та ще й із особливими правами, підірве її основи, і в результаті досить швидко призведе до її розпаду. Україна ніколи не протистояла загрозі більш смертоносній, ніж це штучне нав'язування смертельно заражених районів, переконує дописувач «Лівого берега».

А ось дописувач сайту «Обозреватель» переконує, що Крим – це ті ножиці, якими Путін відрізав Росію від України, а Україну від Росії. Якби не було цього трагічного конфлікту, то цей підвішений стан – чи то дружби з Росією, чи то потистояння з нею – тривав би безкінечно. Тож Крим – це та ціна, яку Україна заплатила за відділення від Росії.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG