Доступність посилання

ТОП новини

Картер: Росія намагається залякати країни Балтії


Ештон Картер у Штутгарті, Німеччина, 3 травня 2016 року
Ештон Картер у Штутгарті, Німеччина, 3 травня 2016 року

Міністр оборони США Ештон Картер підтримує плани Німеччини щодо направлення військових до Литви для посилення східних кордонів НАТО на тлі занепокоєння російською агресією.

«Думаю, це важливо. Але це рішення Німеччина ухвалюватиме у контексті НАТО», – заявив Картер 3 травня у німецькому Штугарті після візиту на базу європейського командування США.

«Росія продовжує порушувати суверенітет та територіальну цілісність України, Грузії, Молдови і, насправді, намагається залякувати країни Балтії», – сказав Ештон Картер.

Він наголосив також, що НАТО захищатиме своїх союзників.

«Ми не шукаємо холодної чи гарячої війни з Росією. Ми не хочемо зробити Росію ворогом, але ми захищатимемо наших союзників», – зазначив Картер.

Міністерство оборони Німеччини висловило готовність направити до Литви ротаційний контингент, який складатиметься від 150 до 200 солдатів. Метою розгортання цього контингенту є посилення східних кордонів НАТО.

2 квітня міністр оборони США Ештон Картер заявив, що у НАТО розглядають можливість створення ротаційних сухопутних військ у країнах Балтії і, ймовірно, у Польщі як засіб стримування російської агресії.

Ці ініціативи обговорюватимуть на саміті НАТО, який проходитиме у Варшаві упродовж 8-9 червня.

XS
SM
MD
LG